Over Frodia

Concrete prestaties van Frodia vindt u op het CV van Frodia.

Diensten van Frodia zijn: Ecologisch ontwerp en advies, natuurverbindingstraining en -verandermanagement.

Frodia is sinds 2009 geïnspireerd door de praktijk en ethiek van de permacultuur. Frodia gelooft dat daden verbinden. Daden zoals een composthoop onderhouden, een vriendelijk woord of een schaduwhaag aanleggen voor kleine kinderen. Daden hebben effect op levensgemeenschappen. Op deze meest simpele manier kunnen zorgen en eenzaamheid verminderen. Door het vinden van een gezamenlijke bedding voor samenwerking en het delen van inspiratie.

De naam Frodia verwijst naar het oud Friese befroedzje: begrijpen met het verstand van een kind. Vermoeden, inlichten, vernemen. Als volwassene accepteren dat je niet weet schept ruimte voor intuïtief waarnemen, onderzoek en het verwerken van informatie vanuit een oneindig complexe wereld. Dat is waar Frodia voor staat, het durven niet-weten, de waarde van onzekerheid..

Drie ethische principes waaruit Frodia put:

20230107_113246
Zelfzorg, bron van energie
Slide
Zorg voor het leven, bron van inspiratie en onbevroedde uitkomsten
Slide
Solidariteit, een praktijk van levenslang leren
PlayPause

Wij kunnen bijdragen aan zachte regeneratie. De dominante paradigma dat de natuur één grote concurrentieslag is, is een menselijke reflectie van de realiteit. De natuur werkt door diversiteit en verbinding. We hebben iedereen nodig om de huidige problemen aan te pakken. Met de juiste mentaliteit kunnen wij mensen producenten worden. Producenten van bodemvruchtbaarheid, van biodiversiteit en van een rijk en gevarieerd leven. Zowel voor onszelf en onze naasten, als voor de levende natuur om ons heen. Overvloed volgt waar de juiste voeding, omstandigheden en energie aanwezig is.