Frodia

De naam verwijst naar het oud Friese befroedzje: begrijpen met het verstand van een kind. Vermoeden, inlichten, vernemen. Als volwassene accepteren dat je niet weet schept ruimte voor intuïtief waarnemen en verwerken van informatie vanuit een oneindig complexe wereld. Dat is waar Frodia voor staat, het durven niet-weten, de waarde van onzekerheid..

Sinds 2009 geïnspireerd door permacultuur om de wereldmilieuproblemen, waarover tijdens studie tijd vernomen, de hand te bieden. Sterkte het geloof in zichzelf dat de daden van 1 persoon uitwaaieren in een wijdere gemeenschap. Dat de effecten van liefdevolle daden zoals een composthoop onderhouden, een vriendelijk woord en een schaduwhaag aanleggen meerdere levensgemeenschappen kunnen dienen dan de menselijke.

Concrete prestaties van Frodia vindt u hier. Buurttuin, belevingstuin, bekommertuin, ecodorp Ppauw. Alles is ontstaan in samenwerking met andere bezielde handen.

Frodia biedt bezielde aanwezigheid bij wezens waarvoor de moderne maatschappij niet meer afremt. Uitstervende planten en dieren, schralende bodems, mensen met zielenpijn en nieuwkomers wiens verhaal niet geloofd of gehoord is. Dit alles vanuit de grondgedachte dat alles nu hier leeft en het recht heeft om te bestaan. Frodia bevroed de zachte kracht die achter de erkenning van leed tevoorschijnt en werkt het liefste daarmee.

Wij kunnen bijdragen aan zachte regeneratie. De dominante paradigma dat de natuur 1 grote concurrentieslag is, is een deeltje van de realiteit. De natuur werkt door diversiteit. We hebben iedereen nodig om de huidige problemen aan te pakken. Daarnaast kunnen wij mensen producenten worden. Van bodemvruchtbaarheid, van voedingsbodems van een rijk en gevarieerd leven. Zowel voor onszelf en onze naasten, als voor de natuurlijke wezens om ons heen, die volgen waar de juiste voeding en energie is.

Zelfzorg, bron van energie

Zorg voor anderen, bron van inspiratie en onbevroedde uitkomsten

Eerlijk delen, een praktijk van levenslang leren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *